Μόνωση για σωλήνες νερού: η επιλογή και οι μέθοδοι τοποθέτησης θερμομόνωσης σωλήνων νερού

Μόνωση για σωλήνες νερού: η επιλογή και οι μέθοδοι τοποθέτησης θερμομόνωσης σωλήνων νερού

 

Το ζήτημα της μόνωσης των σωλήνων νερού είναι ιδιαίτερα σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών προαστιακών ακινήτων. Συχνά σε καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες και χωριά, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να ανησυχούν για πολλά στοιχεία μιας άνετης διαμονής.

Ειδικά όταν πρόκειται για σπίτια / εξοχικές κατοικίες με καθιστικό όλο το χρόνο - δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς μόνωση των επικοινωνιών. Και πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε και να τοποθετήσετε μια θερμάστρα για σωλήνες νερού - χωρίς νερό, όπως συνήθως ρέει από μια βρύση, είναι δύσκολο να απολαύσετε τις απολαύσεις της προαστιακής ζωής.

Στο υλικό μας θα εξηγήσουμε γιατί αξίζει να μονώσουμε την παροχή νερού και τι πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα υλικό για θερμομόνωση.

 

Πρέπει να μονώσω την παροχή νερού;

Συχνά το ερώτημα αν είναι απαραίτητο να μονωθεί η παροχή νερού εμφανίζεται ένα παγωμένο πρωί, όταν είναι ήδη πολύ αργά - το νερό της βρύσης δεν ρέει. Σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης σπιτιού δεν έχει καμία αμφιβολία για την ανάγκη για αυτό το γεγονός.

Πράγματι, η μόνωση των σωλήνων δεν είναι πάντα απαραίτητη. Όλα εξαρτώνται από την τοποθεσία του σπιτιού, τις κλιματολογικές συνθήκες, τον χρόνο διαμονής των κατοίκων και τα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

 

 Όταν αποφασιστεί η εμβάθυνση των σωλήνων νερού στο επίπεδο κατάψυξης, τότε δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε σε επιπλέον βάθος 0,5 μέτρων. Διαφορετικά, φροντίστε τη θερμομόνωση.

Εάν τα μέλη της οικογένειας έρχονται να ξεκουραστούν μόνο στη ζεστή περίοδο, τότε δεν χρειάζεται μόνωση. Για να αποφύγετε τυχαία ρήξη σωλήνων λόγω παγωμένου νερού σε κρύο καιρό, όταν κανείς δεν βρίσκεται στο εξοχικό σπίτι, απλά πρέπει να διατηρήσετε σωστά το σύστημα, προετοιμάζοντας ποιοτικά το χειμώνα.

Δεν απαιτεί μόνωση και νερό, τεντωμένο σε επαρκές βάθος. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι σωλήνες νερού πρέπει να τοποθετηθούν σωστά στο ακόλουθο βάθος: 0,5 μέτρα + βάθος κατάψυξης εδάφους σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή είναι μια σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να τηρείται, ώστε να μην χρειάζεται να ξανακάνετε τα πάντα μετά τον πρώτο χειμώνα.

 

 Εάν η παροχή νερού δεν είναι μονωμένη και δεν είναι αρκετά βαθιά, υπάρχει κίνδυνος παγώματος ολόκληρης της στρώσης του εδάφους και σχηματισμού πάγου μέσα στον σωλήνα

 

Οι κάτοικοι των βόρειων περιοχών έχουν επίπεδο κατάψυξης 2,5 m ή περισσότερο. Αυτό περιπλέκει πολύ τη διαδικασία εμβάθυνσης του αγωγού στο επιθυμητό επίπεδο. Ναι, και ένα τέτοιο γεγονός θα είναι ακριβό. Εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ζέσταμα.

Συμβαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας τάφρου του απαιτούμενου βάθους για την τοποθέτηση σωλήνων νερού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μόνωση είναι απαραίτητη. Ένα άλλο σημείο είναι η είσοδος του σωλήνα νερού στο σπίτι. Αυτό το οικόπεδο σε κρύο καιρό λαμβάνει συχνά αυξημένη προσοχή από πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Επομένως, πρέπει να φροντίσετε εγκαίρως τη μόνωση επιλέγοντας το σωστό υλικό.

 Εάν το νερό στο σωλήνα είναι παγωμένο, τότε στην καλύτερη περίπτωση, οι χρήστες θα μείνουν χωρίς νερό και στη χειρότερη περίπτωση θα σπάσει τον σωλήνα και θα απαιτηθούν δαπανηρές επισκευές για την ανίχνευση αυτής της περιοχής και την επίλυση του προβλήματος

 

 Ένα άλλο μέρος που πρέπει να θυμάστε για τον αγωγό είναι η είσοδος του σωλήνα στο πηγάδι / πηγάδι. Όλα εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου συστήματος παροχής νερού και τη διάταξη αυτού του ιστότοπου. Εάν πρόκειται για ένα πηγάδι και ο σωλήνας είναι βυθισμένος σε αυτό, τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μόνωση του, επιλέγοντας ένα υλικό ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες και την καθίζηση.

 

 

Μέθοδοι μόνωσης σωλήνων νερού

Για να μην καταστρέψει ο παγετός τους σωλήνες νερού σε μια ιδιωτική κατοικία / εξοχικό / εξοχικό σπίτι, πρέπει να ανησυχείτε για τη θερμομόνωση τους εκ των προτέρων.

Είναι σημαντικό, ακόμη και στο στάδιο της επικοινωνίας, να εξεταστούν οι επιλογές μόνωσης των σωλήνων και όχι μόνο των σωλήνων νερού. Εάν αυτό γίνει εγκαίρως, τότε το κόστος θα είναι ελάχιστο.

 

 Υπάρχουν πολλές επιλογές για μόνωση σωλήνων - είναι σημαντικό να επιλέξετε υλικό υψηλής ποιότητας μεταξύ της μάζας των προσφορών, που δεν εστιάζεται πολύ στην τιμή. Η φθηνότερη επιλογή είναι σπατάλη χρημάτων

 

Μεταξύ των μεθόδων θέρμανσης ενός αγωγού για την παροχή νερού σε ένα σπίτι μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιού, οι πιο δημοφιλείς είναι:

  • επεκτείνετε τον αγωγό 0,5 m κάτω από το επίπεδο κατάψυξης.
  • χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο θέρμανσης.
  • μονώστε με μονωτικό υλικό.
  • παρέχει ένα κενό αέρα.
  • αγοράστε έναν τελικό εργοστασιακό σωλήνα.
  • εφαρμόστε πολλές μεθόδους ταυτόχρονα.

Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία μέθοδοι. Έτσι, εάν οι σωλήνες νερού είναι βαθιές, τότε η περιοχή που είναι υπεύθυνη για την είσοδο στο σπίτι πρέπει να είναι μονωμένη. Ως εκ τούτου, επιλέγεται η βέλτιστη επιλογή για να εξασφαλιστεί το τοπικό σύστημα παροχής νερού.

 Το βάθος του αγωγού εξαρτάται από την περιοχή. Για να το μάθετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς πίνακες αναζήτησης, έχοντας βρει την περιοχή σας ή ελέγξτε εμπειρικά

 

Το καλώδιο θέρμανσης είναι ευρέως διαδεδομένο λόγω της απλότητας τοποθέτησης και υψηλής ποιότητας απόδοσης των λειτουργιών που του έχουν ανατεθεί.

Ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης, διακρίνονται 2 τύποι καλωδίων:

  • υπαίθρια
  • εσωτερικός.

Το πρώτο είναι τοποθετημένο στην κορυφή του σωλήνα νερού και το δεύτερο είναι μέσα. Είναι με ασφάλεια μονωμένη και κατασκευασμένη από ασφαλή υλικά. Συνδέεται μέσω μανικιού θερμικής συρρίκνωσης με συμβατικό καλώδιο με βύσμα ή με το μηχάνημα. Διαβάστε περισσότερα για το καλώδιο θέρμανσης για παροχή νερού περαιτέρω

 Το καλώδιο θέρμανσης έχει διάφορες χωρητικότητες. Πιο συνηθισμένο από 10 έως 20 watt

 

Υπάρχουν πάρα πολλά υλικά θερμομόνωσης στην αγορά. Όλοι διαφέρουν ως προς τις ιδιότητές τους, την ποιότητα, την τιμή, τις δυσκολίες εγκατάστασης και τη διάρκεια ζωής τους.

Ποιο να διαλέξετε εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

 Μεταξύ των ηλιακών κυλίνδρων, πολυαιθυλενίου και πολυουρεθάνης - τα κελύφη είναι ιδιαίτερα εύκολο στην εγκατάσταση

 

Μια μέθοδος διακένου αέρα χρησιμοποιείται επίσης συχνά. Είναι ένας σωλήνας νερού τοποθετημένος σε ένα φτηνό λείο πλαστικό ή κυματοειδές σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ελεύθερος χώρος για την κυκλοφορία ζεστού αέρα που εισέρχεται από το μονωμένο υπόγειο ή θερμαίνεται με άλλο τρόπο.

 

 Ο ζεστός αέρας προστατεύει τέλεια το σωλήνα νερού από το πάγωμα. Αν και συχνά είναι επιπλέον μονωμένο με πολυπροπυλένιο ή άλλο υλικό

 

Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε έτοιμους μονωμένους σωλήνες εργοστασιακής προέλευσης. Πωλούνται πλήρως έτοιμα για εγκατάσταση.

Είναι 2 σωλήνες διαφορετικών διαμέτρων, τοποθετημένοι ο ένας στον άλλο. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα στρώμα μόνωσης. Συχνά αυτή η μέθοδος μόνωσης ονομάζεται προ-μόνωση.

 

 Η επιλογή με τελειωμένους σωλήνες δεν ικανοποιεί πάντα τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη - η διάμετρος, ο τύπος του υλικού και το κόστος μπορεί να αποτελέσουν πραγματικό πρόβλημα για την αγορά τους

 

Η χρήση πολλών μεθόδων μόνωσης σωλήνων οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι μέθοδοι είναι ατελείς και δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή τους σε όλες τις περιπτώσεις. Οι συνθήκες χρήσης σε διάφορα νοικοκυριά που βρίσκονται σε όλες τις περιοχές της χώρας είναι ριζικά διαφορετικές μεταξύ τους. Επομένως, για να επιλέξετε μια επιλογή που είναι κατάλληλη για συγκεκριμένες απαιτήσεις.

 

.

 Πηγή. https://engineer.decorexpro.com

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν