Ηλιακός θερμοσίφωνας – Οφέλη κι εξοικονόμηση ρεύματος

 

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι εύλογα η πιο δημοφιλής εγκατάσταση ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα μας. Με σύμμαχο την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια σε όλη την Ευρώπη, οι Έλληνες επιλέγουν έναν αποδοτικό, οικονομικό και οικολογικό τρόπο για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες σε ζεστό νερό. Μάλιστα στην ευρωπαϊκή κατάταξη που δείχνει τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτουν οι ηλιακοί συλλέκτες ανά κάτοικο, η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση με εγκατεστημένους 1.300.000 ηλιακούς θερμοσίφωνες. Σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, υπάρχουν στην Ελλάδα 2,8 GWth εγκατεστημένης ισχύος με τα περισσότερα συστήματα να είναι ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι αποτρέπουν την εκπομπή 2 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Αυτοί Είναι οι πιο Οικονομικοί Τρόποι Θέρμανσης

Το κρύο έρχεται σιγά σιγά  και όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να ζεσταθούμε προσπαθώντας να αποφύγουμε τη χρήση του πετρελαίου που έχει φτάσει στα ύψη. Εμείς, κάναμε μια έρευνα και σας βρήκαμε τους καλύτερους τρόπους για να ζεσταθείτε οικονομικά!

Τα συχνότερα λάθη στις εγκαταστάσεις θέρμανσης κατοικιών

Αρκετά συχνά στις εγκαταστάσεις θέρμανσης κατοικιών, ακόμη και στις πιο σύγχρονες, συναντάμε σημαντικές ελλείψεις και σφάλματα, συνηθέστερα για λόγους οικονομίας της κατασκευής ή λανθασμένης εφαρμογής της αντίστοιχης μελέτης.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ-ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΣΑΣ!


Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα – λέβητα από εξειδικευμένους τεχνικούς αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 30%
Έτσι βλέπετε και πρακτικά ότι χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα σε κάυσιμα,τόσο πετρέλαιο όσο αέριο
Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα – λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που

Θερμομόνωση. Τι είναι και τι προσφέρει;


Τι είναι η θερμομόνωση;

Με το όρο θερμομόνωση εννοούμε την προστασία ενός κτηρίου ή κάποιων επιφανειών του. Επιτυγχάνεται με την επένδυση του (εξωτερικού) περιβλήματος του κτηρίου (μόνωση ταράτσας, τοίχων και υπογείου) με θερμομονωτικά φύλλα ή άλλου τύπου θερμομονωτικά υλικά.
Τα υλικά που κάνουν θερμομόνωση, είναι πάντα ελαφρά υλικά που έχουν εγκλωβίσει στη μάζα τους ακίνητο αέρα. Ο ακίνητος αέρας είναι το πλέον θερμομονωτικό στοιχείο στη φύση και αυτό εκμεταλλεύονται όλα αυτά τα υλικά.

Γεωθερμία


Γεωθερμία: Μια τεράστια πηγή θέρμανσης κάτω από τα πόδια μας

Με τον αυστηρά επιστημονικό όρο γεωθερμία νοείται η αποθηκευμένη κάτω από την επιφάνεια της γης (στο υπέδαφος, σε υπόγεια νερά, ατμό ή θερμό αέρα) θερμική ενέργεια με θερμοκρασίες από 25 – 350 °C. Καθώς πρόκειται για μια ανεξάντλητη και καθαρή πηγή ενέργειας, αξιοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σε αγροτικές και βιομηχανικές εφαρμογές, θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες, για αφαλάτωση θαλασσινού νερού, θερμά λουτρά και πολλά άλλα.

Ηλιοθερμία – συστήματα θέρμανσης χώρου και ζεστού νερού

 


Η ηλιοθερμία αποτελεί έναν εναλλακτικό πράσινο τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, με τον οποίο όμως μπορούμε να εξοικονομήσουμε και τεράστια ποσά από τα έξοδα του σπιτιού μας. 

Λέβητες Συμπύκνωσης: Τι είναι, - Πως λειτουργούν; - Ποια τα ωφέλη τους;

Οι λέβητες συμπύκνωσεις  αναπτύχθηκαν για την εκμετάλλευση της λανθάνουσας θερμότητας ατμοποίησης κατά τη συμπύκνωση του παραγόμενου υδρατμού στο καυσαέριο (ο οποίος προέρχεται από το υδρογόνο του καυσίμου, την υγρασία του καυσίμου και την υγρασία του αέρα καύσης). Τα αέρια καύσιμα έχουν το πλεονέκτημα αυξημένης περιεκτικότητας υδρογόνου, ενώ δεν περιέχουν θείο.

Αντλία θερμότητας

Τι είναι αντλία θερμότητας.

Η αντλία θερμότητας είναι ένα πρωτοποριακό φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα, ιδανικό για θέρμανση, ψύξη αλλά και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Το σύστημα λειτουργεί χρησιμοποιώντας έως και το 75% της ενέργειας που αποδίδει, αντλώντας τη από το εξωτερικό περιβάλλον και μόνο το 25% χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια.

Μετά από 10 χρόνια και πάνω από 1000 επιτυχημένες εγκαταστάσεις που έφεραν στη συνείδηση των καταναλωτών τον λέβητα συμπύκνωσης πετρελαίου COB της WOLF στην κορυφαία θέση όλων των λεβήτων πετρελαίου, που διακινούνται στην ελληνική αγορά, προσφέρουμε πλέον στο καταναλωτικό κοινό την εξέλιξη του: COB-2.
Ακόμα πιο αποδοτικό, με μεγαλύτερη εξοικονόμηση, με δυνατότητα λειτουργίας του μέσα από κινητό, tablet ή PC και φυσικά με όλα τα πλεοναικτήματα που έχει ο προκάτοχός του.
Ρωτήστε μας για τη δική σας εγκατάσταση!!


 


Η Dynamic Therm ηταν η αρχή μιας πορείας η οποία εξελίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια ανοδικά, και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι ότι, οι εγκαταστάσεις μας χαρακτηρίζονται από ποιότητα, καλαισθησία και πάνω από όλα καθαριότητα, με αφοσίωση στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον καταναλωτή, για την δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης, και αυτό φαίνετε από την διαφήμιση που κάνουν οι ίδιοι οι πελάτες μας, από στόμα σε στόμα.
Το όραμα μας, η τεχνολογική εξέλιξη προϊόντων και υπηρεσιών μας προς όφελος των καταναλωτών, διότι κάθε σχεδιασμός, μελέτη και εγκατάσταση μας, συνοδεύεται πρωτίστως από βαθιά κατανόηση των καταναλωτικών αναγκών.
Ελπίζουμε να μας γνωρίσετε και να διαπιστώσετε και εσείς όλα αυτά που προαναφέραμε.

 

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν