Το νέο «εγχειρίδιο» γνώσεων για το κλιματιστικό – Τι πρέπει να προσέξουμε

 Σημαντική και καθοριστική είναι η ατομική γνώση για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά εξίσου σπουδαία και γενική εικόνα που χαρακτηρίζει τις χρυσές συσκευές του καλοκαιριού.
Στο επίκεντρο σήμερα, το κεφάλαιο «κλιματιστικό» με νέο εγχειρίδιο υγιεινής και πρακτικής λειτουργίας, για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία μας.

Θέρμανση με ξύλο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 

Θέρμανση με ξύλο πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Λίγο πριν έρθει ο χειμώνας, όλοι μας αναζητούμε τρόπους θέρμανσης που θα μας προσφέρουν εξοικονόμηση χρημάτων και αυτονομία. Για να μειώσουμε το κόστος της θέρμανσης θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα μέσα θέρμανσης που χρησιμοποιούμε είναι τα κατάλληλα για το χώρο μας και προσφέρουν την ιδανική απόδοση. Βασική προϋπόθεση είναι η καλή μόνωση του σπιτιού μας. Οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές. Καθεμιά έχει τα δικά της προτερήματα και μειονεκτήματα. Η τελική επιλογή έγκειται στις απαιτήσεις αλλά και στην οικονομική δυνατότητα που έχει ο καθένας από εμάς. Έτσι, τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με λέβητες ξύλου είναι εύκολα στη λειτουργία τους και μπορούν να παρέχουν αυτόματα θερμότητα ακόμη και σε ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών με οικολογικό τρόπο.

Πώς να επιλέξεις σωστά έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

 

Πώς να επιλέξεις σωστά έναν ηλιακό θερμοσίφωνα

Η σωστή επιλογή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. Οι βασικοί λόγοι αυτής της διακύμανσης, είναι η απόδοση, η χωρητικότητα και διάρκεια ζωής του κάθε ηλιακού θερμοσίφωνα .Καλό θα είναι όμως, κάθε καταναλωτής που σκοπεύει να προχωρήσει στην αγορά ενός ηλιακού να γνωρίζει και κάποια επιμέρους στοιχεία τα οποία και παίζουν το δικό τους ρόλο στην επιλογή κατάλληλου προϊόντος. Αρχικά για να γίνει σωστά η επιλογή του ηλιακού θα πρέπει να δούμε την κατανάλωση ζεστού νερού που κάνει το νοικοκυριό αυτό κρίνετε από δύο παράγοντες, τα άτομα που κατοικούν στο σπίτι και την κατανάλωση του νερού στο νοικοκυριό από αυτούς τούς παράγοντες κρίνετε η εκλογή του ηλιακού, δηλαδή την χωρητικότητα του μπόϊλερ και τα τετραγωνικά του συλλέκτη. πέρα από αυτά θα πρέπει να γίνει ποιοτική επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα όσο αφορά την την ποιότητα των υλικών με τα οποία έχει γίνει η κατασκευή του μπόϊλερ, του συλλέκτη κ.α Γι΄αυτούς τους λόγους πριν γίνει η αγορά του ηλιακού θα πρέπει να ακολουθήσει μια έρευνα από τον αγοραστή.

 

Πηγη.     https://www.iliostar.gr

Προβλήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης που μπορούν να προκύψουν αν δεν προσέξεις!

Όταν μιλάμε για θέρμανση ενός σπιτιού αυτό που ζητάμε είναι να μένει ζεστός ο χώρος και να μη σπαταλάμε πολλά χρήματα για αυτό. Σου έχουμε τη λύση! Αυτή είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση που συνδυάζει και τα δύο ταυτοχρόνως. Πρόκειται για έναν τρόπο θέρμανσης που έχει πολλά πλεονεκτήματα, όμως υπάρχουν και ορισμένα προβλήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Αυτά θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν