Καστοριά – Βρήκε μινκ στη λεκάνη της τουαλέτας!

 

Ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα, δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, για μινκ που ήταν εγκλωβισμένο μέσα σε μπάνιο σπιτιού. Άμεσα στο σημείο έφτασαν άντρες της Πυροσβεστικής αλλά δεν εντόπισαν τίποτα, λίγα λεπτά αργότερα δέχθηκαν και δεύτερο τηλεφώνημα από την ίδια γειτονιά, για μινκ που μπήκε σε άλλο μπάνιο σπιτιού από την λεκάνη της τουαλέτας.

Πιθανότατα ήταν το ίδιο μινκ και μεταφερόταν από το ένα σπίτι στο άλλο μέσα από την αποχέτευση. Μετά από προσπάθειες της Πυροσβεστικής, το ζωάκι απομακρύνθηκε.

 

Πηγή.    https://oladeka.com

Λέβητας! Εσείς γνωρίζετε τα στοιχειώδη;

Θέρμανση σπιτιού με λέβητα

Ο λέβητας αποτελεί ουσιώδες στοιχείο στα συστήματα κεντρικής θέρμανσης καθώς μέσα σε αυτόν δημιουργείται η θερμότητα μέσα από την καύση διαφόρων καυσίμων όπως το φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ξύλων, πέλλετ, βιομάζας.

Εν συντομία, ο λέβητας αποτελεί ένα είδος μηχανολογικού εξοπλισμού συνήθως μια μεταλλική κατασκευή η οποίος αντλεί θερμότητα από το καύσιμο υλικό με σκοπό να παράξει ζεστό νερό για οικιακή χρήση.

Μύθοι και αλήθειες για το καύσιμο πέλλετ!

 

Τα πέλλετ, στην Ελληνική γλώσσα πελλέτες ή συσσωματώματα, είναι στην ουσία συμπιεσμένο υλικό βιομάζας με μηχανικό τρόπο το οποίο παίρνει τη μορφή μικρών σωληνίσκων – σφαιριδίων και χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας.

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν