Τι πρέπει να προσέχω όταν αγοράζω έναν επίτοιχο λέβητα αερίου;

 

Οι επίτοιχοι λέβητες αερίου έχουν πλέον επικρατήσει στην αγορά της θέρμανσης, αφού αναγνωρίζονται σχεδόν καθολικά τα συντριπτικά πλεονεκτήματά τους: μεγάλη οικονομία, σχετικά μικρό κόστος εγκατάστασης, πολύ μικρός δεσμευόμενος χώρος και άλλα, που αναλύονται εδώ:.Γι’ αυτό όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου η επιλογή του επίτοιχου λέβητα είναι σχεδόν μονόδρομος.

Οι τρεις παράξενοι λόγοι που στην Αγγλία έχουν δύο βρύσες για το ζεστό και το κρύο νερό

 

Διπλή βρύση: Πολλές φορές όταν κοιτάμε στις άλλες χώρες βλέπουμε πως αρκετά πράγματα μας φαίνονται παράδοξα και αλλόκοτα. Αυτό μπορεί να είναι επειδή αρχικά δεν καταλαβαίνουμε για πιο λόγο είναι τα πράγματα όπως είναι. Έτσι αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους στο Ηνωμένο βασίλειο έχουν δυο βρύσες.

Συχνές ερωτήσεις γύρω από την ενδοδαπέδια θέρμανση

 

1. Με ποιες πηγές θερμότητας συνεργάζεται ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Μια εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης μπορεί να λειτουργήσει άψογα με όλους σχεδόν τους τύπους πηγών ενέργειας (λέβητας πετρελαίου, λέβητας φυσικού αερίου, αντλία θερμότητας, ηλιοθερμική εγκατάσταση κ.λπ.). Ιδανικό συνδυασμό αποτελεί η επιλογή ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αντλίας θερμότητας, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που λειτουργεί

Από πού χάνεται η θερμότητα στο σπίτι μου; Μάθετε πως και γιατί

 

Θερμότητα στο σπίτι: Πως να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας από το σπίτι σας.

Διαβάστε με προσοχή πως μπορείτε να περιορίσετε την απώλεια της θερμότητας του σπιτιού σας, είτε πρόκειται να ανακινήσετε ριζικά το σπίτι σας είτε απλά θέλετε να αλλάξτε το σύστημα θέρμανσης.

Σε όλους μας έχει τύχει κάποια στιγμή να καθόμαστε σε ένα ζεστό δωμάτιο και να λέμε «πάγωσαν τα πόδια μου, από κάπου μπαίνει κρύο». Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού μπορεί να χάνεται η θέρμανση στο σπίτι; Ποια είναι αυτά τα σημεία από τα οποία εισέρχεται ο κρύος αέρας στο χώρο;

Τραγικά κατασκευαστικά λάθη

Απολαύστε τραγικά Κατασκευαστικά λάθη που προκαλούν απορία αλλά και πολύ γέλιο

Ο τομέας τον κατασκευών ποτέ δεν ήταν εύκολος. Απαιτείται σωστός προγραμματισμός αλλά και σοφή κατάρτιση του προϋπολογισμού έτσι ώστε να ελεχιστοποιηθουν οι πιθανότητες του λάθους

 Υπάρχουν όμως φορές που σημαίνει το μοιραίο. Κάποια σχεδιαστια αποτυπώματα, κάποια λάθη στην υλοποίηση κατασκευής και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο λειτουργικό όσο θα έπρεπε τουλάχιστον

 Δείτε της φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ανακαλύψτε πως να κάνετε το σπίτι σας ενεργειακά αυτόνομο

 

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στις κατασκευές και στις ανακαινίσεις σπιτιών είναι το μηδενικό ή ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα. Οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά η επιβάρυνση στο περιβάλλον. Όσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει ένα σπίτι τόσο πιο καλά από θέμα οικολογίας. Ο δεύτερος λόγος είναι το κόστος. Προφανώς, λιγότερη ενέργεια σημαίνει μεγαλύτερη οικονομία! Υπάρχουν όμως μερικά tips για να το πετύχετε αυτό ακόμα και αν έχετε ήδη φτιάξει ένα σπίτι! Ανακαλύψτε πως να κάνετε το σπίτι σας ενεργειακά αυτόνομο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Να προτιμώ εμφιαλωμένο ή νερό βρύσης;

 

Είναι ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει όλους μας κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Νερό βρύσης

Η Ελλάδα είναι μια από τις τυχερές χώρες, όπου το νερό βρύσης πίνεται. Είναι φθηνό και παντού και πάντα διαθέσιμο, στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στο σχολείο, στα εστιατόρια και στα καφέ.

Βέβαια, το νερό βρύσης δεν είναι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας πόσιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί δε συμμορφώνεται με την υγειονομική διάταξη για το πόσιμο νερό, που ισχύει σήμερα και είναι εναρμονισμένη με την Οδηγία του Συμβουλίου της ΕΟΚ.

Πως να Επιλεξω το Καλυτερο Καλοριφερ | Οδηγος Αγορας

 

Η αγορά ενός καλοριφέρ είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και εξέτασης. Δεν είναι μια «απλή» αγορά, όπως για παράδειγμα η αγορά ρουχισμού ή τροφίμων. Τα καλοριφέρ αποτελούν δομικό στοιχείο του σπιτιού και προορίζονται να μείνουν εκεί για πάντα ή τουλάχιστον για πάρα πολλά χρόνια (μέχρι την επόμενη ανακαίνιση).

Τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ του 21ου αιώνα είναι ολοένα και πιο εφευρετικά σε στυλ, χρώμα και μορφή. Επομένως δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν ένα «αναγκαίο κακό» ή σαν άσχημα κουτιά που απλά πρέπει να κάνουν τη δουλεία τους. Πλέον τα καλοριφέρ είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό! Φυσικά, πέρα από την αισθητική και το σχήμα τους, είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί στο ακέραιο ο αρχικός τους σκοπός, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να ζεσταίνουν σωστά το σπίτι μας.

Τι ειναι το εξυπνο σπιτι;

 

Οι έντονοι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής δημιουργούν διαρκώς νέες ανάγκες, οι οποίες απαιτούν την διαχείριση τους από ένα σύστημα αυτοματισμών και ελέγχου. Η φράση “έξυπνο σπίτι” χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε οικία, ενσωματώνει – σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- τη δυνατότητα ρύθμισης και έλεγχου ορισμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Συμβουλές για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

 

Όταν μιλάμε για ανακαίνιση το μυαλό μας σίγουρα πηγαίνει σε μια δύσκολη, απαιτητική και πολυέξοδη διαδικασία. Ωστόσο, με τις κατάλληλες επιλογές και τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να αποφύγετε το μεγάλο κόστος και την ταλαιπωρία. Το μπάνιο είναι ένας χώρος μέσα στο σπίτι που μπορεί να ανακαινιστεί σε γρήγορο χρόνο και το αποτέλεσμα να σας αλλάξει τελείως την διάθεση.

Εάν σκέφτεστε να ανακαινίσετε και εσείς το μπάνιο σας καλό θα ήταν να δείτε παρακάτω τι ακριβώς να προσέξετε για να αποκτήστε ένα μπάνιο, κομψό και λειτουργικό.

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν