Κύματα, μια αστείρευτη πηγή ενέργειας

 Κύματα, μια αστείρευτη πηγή ενέργειας 

 

 

Κύματα, μια αστείρευτη πηγή ενέργειας 

Αν συνεργαζόμασταν με τη φύση και δεν την πολεμούσαμε, τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά. Δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βιάζουμε για να αυξήσουμε τα κέρδη μας και να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε φυσικές πηγές για να καλύψουμε τις απαιτητικές αυτές ανάγκες.

Μία από αυτές τις πηγές είναι τα κύματα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, πριν συγκρουστούν με τις ακτές και τα βράχια, συγκεντρώνουν τεράστια ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική. 

 

Διαπιστώσεις από πρόσφατες έρευνες
  1. Η κυματική ενέργεια θα μπορούσε να τροφοδοτήσει πλήθος παράκτιων οικισμών.
  2. Ένα κύμα διαθέτει αρκετή ενέργεια για να κινηθεί ένα ηλεκτρικό όχημα για εκατοντάδες χιλιόμετρα.
  3. Η εκμετάλλευση μόλις του 1/3 της διαθέσιμης κυματικής ενέργειας, κοντά σε χώρες του Ειρηνικού, θα μπορούσε να προσφέρει 33.000 θέσεις εργασίας και να καλύψει έως και το 30% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται σε αυτόν τον άξονα με σκοπό να δημιουργήσουν μία νέα αξιόπιστη, καθαρή και οικονομικά αποδοτική πηγή ενέργειας.

Σκεφτείτε πόσο πρόσφορη είναι η χώρα μας με τις ατελείωτες ακτογραμμές και τα ανοιχτά πελάγη!

 


 

Αν σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να μας ακολουθήσετε στην σελίδα στο Facebook Dynamic Therm  και στο blog  για  να ενημερώνεστε με περισσότερα νέα.   

 

 

Πηγή.  https://www.my-route.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν

 Αντλίες θερμότητες: Πώς λειτουργούν και τα οφέλη που προσφέρουν